Dette bør du vite om skjeve hornhinner

Astigmatisme, Tromsø, Optiker, alt du trenger å vite

Opplever du at objekter kan virke uklart eller skyggete? Dette er ofte et symptom på skjeve hornhinner, og det kan da være lurt å forhøre deg med en av våre optikere på Drecker Design i Tromsø.

Hva er skjeve hornhinner?

Skjeve hornhinner er en øyetilstand hvor hornhinnen har en ujevn krumning. Dette blir ofte referert til som astigmatisme, og forsaker at lysstrålene brytes ujevnt slik at de ikke treffer hornhinnen samlet. Personer med astigmatisme kan dermed oppleve at synet blir uklart eller tåkete, på grunn av denne ujevne lysbrytningen.

Typiske symptomer på skjeve hornhinner

  • Uklart, skyggete syn
  • Hodepine
  • Problemer med å bedømme avstand
  • Bokstaver kan oppleves som doble, eller at tekst flyter ut når man leser
  • Trette øyne

Hvordan korrigerer man astigmasime?

Skjeve hornhinner kan enkelt korrigeres med cylinder-glass i brillene eller kontaktlinsene. Brilleglassene tilpasses slik at lyset brytes riktig i forhold til øyet ditt, slik at synet korrigeres. Dette kan gjøres enkelt for briller og linser.

Hvordan kan jeg vite at jeg har skjeve hornhinner?

Tegn på astigmatisme kan være at visse objekter fremstår som tåkete eller skyggete, og at rette linjer oppleves som bøyd. Om du bare har en liten grad av astigmatisme kan du oppleve at du ofte ellers har perfekt syn, men må anstrenge deg for å se klart i visse situasjoner. Gjøres dette over tid vil øynene bli trette, og mange kan ofte oppleve hodepine. Symptomer på dette kan ofte oppleves på jobb foran datamaskin, og mange har derfor stor suksess med bruk av databriller.

Dersom du har noen av disse symptomene, anbefaler vi at du tar kontakt med oss, eller booker en time på nettsiden vår for kartlegging. Våre optikere her i Tromsø; Per Arne Drecker og Erika Drecker her på Drecker Design har stor kompetanse innenfor synsvansker, og står klare for å hjelpe deg.

Bestill synstest