Synsundersøkelse i Tromsø

vintage retro solbriller tromsø optiker.

Se prisene våre optikere tar for synsundersøkelser i Tromsø sentrum:

Synsundersøkelse (60 minutter): kr 890kr,-
Linseundersøkelse (30 minutter): kr 680,-
Nytilpasning linser (90 minutter): kr 1300,-
Førerkortattest (15 minutter): kr 280,-

Hos Drecker design i Tromsø tilbyr vi en grundig synsundersøkelse på hele 60 minutter. Det eksisterer flere forskjellige typer undersøkelser, men vi kan grovt dele det opp i: synsundersøkelse for briller, undersøkelser for linser og undersøkelse av øyehelse.

Det som skiller oss fra mange andre er at vi alltid prøver å tilby undersøkelser med høyest nøyaktighet og presisjon. Tiden vi bruker, instrumentene og personene bak er de tre viktigste faktorene for at korreksjon skal bli så presis som mulig. Med andre ord så spesialiserer vi oss på høyest kvalitet. Vi mener selv at vi har den beste synstesten på markedet.

7 symptomer på at du kanskje trenger en synsundersøkelse

   

   1. Myser du?

   1. Vanskelig å fokusere på ulike avstander? Eksempler kan være mobil, PC, TV/Kino eller bilkjøring.

   1. Synsforstyrrelser eller tåkesyn?

   1. Slitne øyne, hodepine eller nakkeplager foran skjerm?

   1. Tørre, sviende eller rennende øyne?

   1. Du har historikk for synsproblematikker i familien

  5 ofte stilte spørsmål angående optikere og briller

    

    1. Hvor ofte skal jeg ta synstest?

     I snitt bruker du samme brillen i 3,1 år før de skiftes ut. Måle- og produksjonsteknologien gjør fremdeles store fremskritt og vil fortsette å gjøre det i mange år fremover. Det er som regel alderen som er den viktigste faktoren for hvor ofte synet endrer seg. Hvor høyere alder desto mer forandringer i snitt. For eksempel etter 40 år så burde du sjekke synet en gang i året.

    1. Er det mulig å forbedre synet?

     Vi kan ikke korrigere synet uten profesjonell hjelp, og det finnes ingen raske løsninger for å løse synsproblemer. Men med verktøy som god næring og godt kosthold kan du selv hjelpe synet naturlig på vei. Du bør alltid rådføre deg med optikeren før du foretar deg noe.

    1. Hva skjer på en synstest

     Synsundersøkelse starter alltid med en samtale om dine synsbehov og kartlegging av symptomer som du har. Deretter går vi over til instrumenter som måler alle biometriske øyemålinger som vi i ettertid kan implementere i glassene. Etter dette går vi over til manuell måling med prøvebrille. Her finjusterer vi verdiene på langsynthet, nærsynthet, skjeve hornhinner eller prismer (skjult skjeling). Vi finner også ut om du har variabel styrke på nært og langt. Ved behov kan vi også foreta netthinnefotografi eller trykkmåling.

     Vi fokuserer ikke på øyehelse som egen praksis. Dette fordi vi mener øyeleger er de beste til å håndtere slikt. Vi har derimot det vi trenger for å oppdage om det er noe med øyehelsen som trengs å følges opp av andre eksperter. Optikere korrigerer syn og øyeleger behandler sykdommer. Dette går også andre veien. Øyeleger kan ikke korrigere syn.

     

     1. Kan synet bli skadet av feil korreksjon?

      Nei, men du kan få hodepine, synsforstyrrelser og slitne øyne.

     1. Hvor lang tid tar en synstest?

      Vi kan grovt dele inn markedet i to deler:
      – synsprøver tar alt mellom 20-60 minutter. Her velger du en aktør som verdsetter tid og nøyaktig målinger.
      – 20-30 minutter. Disse velger du hvis du er prissensitiv eller ikke helt skjønner hvorfor kvalitet har noe å si.

    Det er svært variert hvor lang tid en synstest tar basert på hvem du velger. Velger du en optiker med minst 45 minutter så har de også bedre produkter og kan korrigere syner mer nøyaktig. Når det kommer til befolkningen i snitt, er det helt umulig å forutsi hvilken aktør du burde velge i markedet. Eksempelvis skreddersyr vi alle prosesser for å kunne måle med størst nøyaktighet slik at sluttproduktet blir best mulig. Dette passer mange, men ikke alle.

    Bestill synstest