Solbriller Tromsø – hva burde du tenke på?

Forskjellige farge på glassene til solbriller med tekst "Solbriller: Hva bør du tenke på?"

Er du lei av butikker med få solbriller? Hos oss på Drecker design i Tromsø sentrum finner du det største utvalget av solbriller i Tromsø. Vi har merker som Ray-Ban, Oakley, Prada og mange flere. I tillegg kan du designe dine egne solbriller hos oss.

Solbriller kommer i mange fasonger og størrelser. Vi prøver å ikke sette begrensinger på den type brille du vil ha og har derfor bestemt oss for å ha et stort utvalg på hele 150 solbriller. I tillegg til dette så samarbeider vi mer merker som Ray-Ban, Oakley, Tom Davies og You Mawo der du kan designe om brillene dine slik at du får den kombinasjonen du måtte ønske.

Det er flere ting å tenke på når du skal velge en solbrille. Rent helsemessig så er det viktig at du tenker på flere ting. Her har vi samlet det viktigste du må tenke på utenom stil når det kommer til valg av solbrille.

UV lys fra solen kan skade øynene dine

Sollys består av mange typer stråling, som noen kan være skadelig for øynene dine. Du kan faktisk bli brent bak på netthinnen som både er skadelig og i noen tilfeller svært ubehagelig. I tillegg så kan «kvalitetssolbriller» beskytte tidlig dannelse av diverse øyesykdommer.

Solbriller uten sertifisering for UVA og UVB

Ja, vi skjønner at et behov for solbrille kan oppstå helt plutselig og at vi liker å kjøpe der det er nærmest (vi er selv ganske late). Det kan derimot være greit å være oppmerksom på at ikke alle solbriller har sertifiseringen som kreves for å beskytte øynene dine.

Hvordan kan du se dette? Du kan se om solbrillene har UV-beskyttelse ved å sjekke om innfatningen har CE- eller UV400-merking. CE-merking betyr at solbrillene fyller EUs helse, sikkerhet og miljøkrav og beskytter øynene dine mot UV-stråling.

OBS! husk at fargen i glassene får bare øynene dine til å slappe av. Med dette så mener vi at du slipper å myse ute som en konsekvens av at fargen filtrerer bort det sterkeste lyset. Dette har derimot ingenting med beskyttelse fra UVA og UVB å gjøre. Har du da solbriller som åpner pupillene dine og som ikke har sertifisering så er det mindre skadelig å gå uten solbriller. Dette fordi at hvor større pupillen er desto mer lys slippes inn. UVA og UVB filteret er nemlig helt gjennomsiktig og har ingenting med fargen å gjøre.

Bestill synstest