Prada i Tromsø. Historien.

Prada solbrille

Prada er et svært annerkjent Italiensk motehus på global basis, og har lenge regjert som trendsetter og motestyrer. Siden 1913 har Prada kontinuerlig utviklet sin identitet, som har medvirket til deres fortsatt annerkjente status den dag i dag. Vi på Drecker Design kan meddele at vi er stolte distributører av Pradas solbrille- og brille kolleksjoner. Vi strever for å holde befolkningen i Tromsø oppdatert på motefronten som den store verden kan tilby. Du finner oss i Tromsø Sentrum.

Merket Prada daterer som nevnt tilbake til over hundre år siden. I 1913 stiftet Mario Prada «House of Prada», som opprinnelig solgte lærprodukter og reisetilbehør. Denne butikken var den første Pradabutikken til å åpne i Italia, og lå plassert ved det kjente Galleria Vittorio Emmanuele II. I 1919 skulle dog Prada som et merkevare oppleve internasjonal oppmerksomhet, da de ble gitt den offisielle tittelen som «Offisiell leverandør for det Italienske Kongelige hus – den Italienske kongelige familie.

Da tiden kom for å videreføre Prada til sine etterfølgere, var det datteren Luisa Prada som skulle ta over. Luisa Prada driftet Prada i nærmere 20 år, og har mye medvirkning til dets store suksess den dag i dag.

Selv om Prada hadde gjort et stort navn for seg da Luisas datter Miuccia Prada tok over, skulle det enda ta mer tid før Prada nådde de høydene de er på den dag i dag. Miuccia Prada tok over i 1970, og gikk inn for å designe stilemssige luksus håndvesker og kofferter. Bare år senere i 1977, skulle Miuccia Prada og Patrizio Bertelli møtes og begynne deres samarbeid. Bertelli ble innsatt i styret til Prada, og skulle sammen med Miuccia jobbe sammen for å skape en ny tid for merket.

Prada i dag – solbriller og briller

Sammen ga de ut en godt motatt kolleksjon av luksus fot-tøy og sko i 1979, kombinert med nye profileringsmetoder, blant annet deres fokus på ryddighet og rent stilmessig design. Ikke lenge etter åpnet de også butikker i London, Paris, Madrid og Tokyo. På 80 tallet lanserte Prada og Bertelli en klesserie for kvinner som skulle gjøre de til merkegiganten de er i dag.

I senere tid har Prada ekspandert til flere områder innenfor mote, og produserer alt fra sko til smykker og solbriller. Vi på Drecker Design i Tromsø sentrum viderefører nå Pradas historie gjennom deres solbriller. Kom innom å opplev vårt utvalg av deres stilmessige design, og finn ut hvorfor Prada skiller seg ut blant mengden.

Bestill synstest